Sårede soldater får hjælp

Forsvaret tilbyder nu sårede soldater, at de kan prøve kræfter med en uddannelse i det private erhversliv, uden at de skal forlade Forsvaret.

080409_saaret_soldat.jpg

I 2006 blev Niels Kristian Nielsen alvorligt såret i Afghanistan, og han er nu lænket til sin kørestol. Som såret soldat er han garanteret arbejde hos Forsvaret, og siden juli 2008 har han arbejdet som forsyner hos Jyske Dragonregiment i Holstebro, men han kan ikke forestille sig at blive i stillingen resten af sit arbejdsliv.

- Det er jo ikke drømmejobbet, fortæller Niels Kristen Nielsen.

Det vil Forsvaret nu gøre noget ved. I samarbejde med 1.800 virksomheder tilbyder Forsvaret, at sårede soldater kan prøve kræfter med det private erhvervsliv. Den første virksomhed der tilbyder en uddannelsesplads er Salling Bank.

- Vi tilbyder en solid finansiel grunduddannelse, og når man har taget den, står alle døre åbne indenfor en karriere i det finansielle system, fortæller Peter Vinther Christensen, der er direktør i Salling bank.

Hvis de sårede soldater ikke fald til i det private erhvervsliv, kan de i op til tre år vende tilbage til Forsvaret, hvor de er garanterede ansættelse.