Ny bog: Sarah skriver intime detaljer om Herning

Sarah Skyt Persson debuterer med roman om livet i en bank i hjembyen Herning.

Sarah Skyt Persson har fundet inspiration til sin roman i de omgivelser, som hun er opvokset i i Herning.
Sarah Skyt Persson har fundet inspiration til sin roman i de omgivelser, som hun er opvokset i i Herning.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

I en nænsom balance mellem fakta og fiktion har Sarah Skyt Persson skrevet sin første roman. Forfatteren, der stammer fra Herning, fortæller historien om en ung kvinde, der lever sit liv som kasserer i Sydbank i Herning.

- Jeg ville jo gerne skrive en bog, der havde den der jyske lune, og som handlede om en jysk pige, der boede i Herning. Og derfor syntes jeg også, at stilen skulle være den der stille og rolige måde at bevæge sig på, fortæller Sarah Skyt Persson.

Bogen hedder ’Sku’ det være en anden gang’ og udkom hos forlaget Lindhardt og Ringhof den 16. august. Det er Sarah Skyt Persson debut som forfatter. Til hverdag arbejder hun på Espergærde Gymnasium og HF.

Fiktion og virkelighed blandet sammen

Herningensere vil kunne genkende mange steder fra byen og måske også personer. Bogens hovedperson er en frustreret kvinde i begyndelsen af 30’erne, der blandt andet har en affære med sin chef, men ifølge forfatteren, så er alle karaktererne i bogen opdigtede.

- Hvis jeg skal være helt firkantet, så er scenen rigtig. Men alle menneskene har jeg selv fundet på. Det vigtige var, at det skulle være noget, der kunne foregå på alle arbejdspladser. At det lige blev Sydbank, er fordi, at der har jeg selv arbejdet. Det gav et nærvær til teksten, som jeg simpelthen ikke kunne konstruere, siger Sarah Skyt Persson.

Sku' det være en anden gang udkom den 16. august.
Sku' det være en anden gang udkom den 16. august.
Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST

Klar med flere historier fra Herning

Romanen blev antaget som et manuskript ud af 600 indsendte hos forlaget Lindhardt og Ringhof. Og den er blevet rost af flere anmeldere. Selv om Sarah Skyt Persson arbejder deltid på et gymnasium, så har hun også tid til at skrive. Og der er flere romaner på vej – også med Herning som ramme.

- Der er altid noget materiale, jeg tager med. Også i Herning. Nu har jeg samlet lidt ekstra herfra. Jeg lytter jo til, hvad folk taler om på Dyrbys, slutter Sarah Skyt Persson.

4:02
Sarah Skyt Persson har fundet inspiration til sin første bog fra Herning, hvor hun er opvokset.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST