Sangglad duo spiller fordomme væk i folkeskolen

To folkeskolelærere har lavet en musikfortælling, som sætter fokus på børns forskelligheder. De tager nu på tur til alle skoler i Holstebro kommune.

Mandag fik de yngste børn på Idom-Råsted skole besøg af en sangglad duo. Lone Hvam og Mick Mandal står nemlig bag en musikfortælling, som sætter fokus på børns forskelligheder.

I en folkeskoleklasse er børnene naturligvis meget forskellige, og flere af dem sidder med diagnoser, som kan være svære at forklare klassekammeraterne.

 - Det er jo en fortælling, vi har lavet for at afmystificere. Der er bare så mange diagnoser og handicaps ude i vores verden, som kan være lidt svære at forholde sig til, hvis man ikke ved, hvad det handler om, siger Lone Hvam, som er special- og musiklærer på uddannelsescenter Mariebjerg.

På rundtur i Holstebro kommune

Musikfortællingen er blevet en succes, og i Holstebro kommune er de også begejstrede for konceptet.

Derfor har de investeret i duoen, som nu tager på rundtur og opfører fortællingen på alle kommunens folkeskoler.

- Vi synes, det var en god måde at få adgang til de drøftelser om, at alle børn er forskellige. Nogle børn har nogle særlige behov og nogle særlige udfordringer. Det her var en fantastisk dejlig måde at få børnene til at tage en snak med hinanden, men også med de voksne omkring sig, siger Thomas Born Smidt, der er skolechef i Holstebro kommune.

Thomas Born Smidt fortæller nærmere om, hvorfor musikfortællingen er en god idé.

Børnene sætter pris på det

Det er ikke altid let at koncentrere sig om at spille musik i en time, men børnene var glade for besøget.

- Jeg synes, det var rigtig sjovt. Og jeg synes det var dejligt, de kunne komme, siger Mikkel Brandsborg Bank, som går i 1. klasse.

Besøgene giver generelt smil på læben, men for nogle af eleverne betyder besøget bare lidt mere.

- Det allerbedste er jo, når eleverne selv kommer hen og fortæller ”jeg har ADHD, og det var bare så fedt at se og høre, at nogen fortæller den historie, som jeg selv mærker hver dag”, siger Mick Mandal, der er special- og musiklærer på uddannelsescenter Mariebjerg.