Sandheden om Riddersholms exit

Nyheden om Glen Riddersholm pludselige afsked fra FCM i sommer kom som en bombe, men årsagen blev aldrig klart defineret. Nu fortæller bestyrelsesformanden i klubben, hvordan tingene hænger sammen.

"Kompromiser i hverdagen" var en af begrundelserne for at forlade klubben, da træner Glen Riddersholm i juni rystede hele det danske fodboldmiljø med nyheden om sit farvel til FC Midtjylland. Men nu kommer sandheden om bruddet frem - i hvert fald hvis man skal tro bestyrelsesformanden i klubben, Rasmus Ankersen. I et interview i søndagens udgave af Politiken bekræfter han, at der er hold i rygterne om en konflikt mellem Riddersholm og sportsdirektør Claus Steinlein.

- Da Matthew Benham og jeg kom ind i FCM forrige sommer, vidste jeg, at der var en konflikt mellem Claus og Glen. Det forsøgte vi at løse, og jeg sagde til dem, at jeg gav det tre måneder til at blive bedre, fordi jeg kunne mærke, at det påvirkede resten af organisationen negativt. Det var mit klare indtryk, at deres relation siden blev bedre, men i sidste ende må vi erkende, at den var så nedslidt, at det var point of no return, siger Rasmus Ankersen til Politiken.

Rasmus Ankersen forklarer i interviewet, at konflikten kom af, at Glen Riddersholm ikke mente, at Claus Steinlein udfyldte sin rolle som sportsdirektør på en måde, han synes var tilfredsstillende.

- Det var ikke, fordi jeg overhovedet ikke kunne følge Glens kritik. Ligesom hos alle os andre er der områder, Claus kan forbedre sig på. Men grundlæggende mente jeg, at han er en fantastisk sportsdirektør for FC Midtjylland. Det er ham, der skaber sammenhængskraften i klubben. Han har et meget klart billede af, hvem FCM er, og hvordan vi kommer til det næste niveau. Han var en af de væsentligste årsager til, at Matthew Benham valgte at investere i FCM. Min og Matthews opfattelse af, hvad en moderne sportsdirektør skal kunne, levede Claus helt klart op til, siger Rasmus Ankersen til politiken.

Svært ved at slippe FCM

Bestyrelsesformanden mener selv, at klubben er kommet videre efter bruddet med Glen Riddersholm. Men han langer i avisen ud efter den tidligere træner, fordi han mener, at hans opførsel omkring tidspunktet, hvor han forlod klubben, var upassende.

- Det har været dybt skuffende at opleve hvor lidt format, Glen har håndteret perioden efter sin opsigelse med. At bruge enhver lejlighed til at udtale sig som ekspert om FCM, at dukke op på træningsanlægget dagen før klubbens første Champions League kamp og forsøge at få billetter til logen på stadion få uger efter sin opsigelse er ikke bare respektløst over for klubben, men også decideret ukollegialt over for Jess Thorup, siger Rasmus Ankersen til avisen.

Rasmus Ankersen mener, at det har været alt for svært for Glen Riddersholm at slippe klubben helt, og det har været svært for bestyrelsen at håndtere.

- Vi oplever, at det har været mere end svært for Glen at give slip. Selv i dag næsten fire måneder efter opsigelsen bliver han ved med at kontakte spillere og trænere, og vi føler, det giver uro på gangene. Når jeg taler med medarbejderne, om de artikler i medierne om kaos i klubben, er der efterhånden ingen, der tvivler på, hvor det kommer fra. Det efterlader os med en oplevelse af, at Glen over de seneste fire måneder har forsøgt at gøre sin kamp til alles kamp ved at skabe et billede af en klub i kaos på grund af mangelfuld ledelse, siger Rasmus Ankersen.

Glen Riddersholm har ikke meget at tilføje til kritikken fra FCM's bestyrelsesformand, men han undrer sig over den skarpe udmelding.

- FCM må have større, interne problemer, end man umiddelbart skulle tro, når man har brug for på den måde at flytte fokus væk fra sig selv. For mit vedkommende er jeg kommet videre. Det lader til, at andre ikke er kommet videre, siger Glen Riddersholm.