Samfundsforsker savner planer fra Holstebro kommune

Flere store arealer i Holstebro står tomme, men Holstebro kommune har ikke de store planer med dem. Kritisk, lyder fra en samfundsforsker.

Holstebro

Der er opstået hård kritik af Holstebro Kommune for at mangle en overordnet plan for, hvordan midtbyen skal se ud. Inden for de kommende to måneder vil politihovedkvarteret midt i Holstebro blive rømmet og bygningerne formentlig sat til salg. For tre år siden blev bygningerne på den store slagterigrund revet ned, og om få år bliver byens syghusbygninger overflødige. Det er til sammen rigtig mange kvadratmeter og en unik mulighed for kommunen for at skabe mere sammenhæng i midtbyen.

En mulighed kommunen slet ikke har grebet, lyder det fra en lokal samfundsforsker.

-Tilbage i 60’erne anlagde man nogle veje ind gennem den gamle by. Det var der sikkert mange, der var kede af dengang, men det var alligevel et mod, der var nødvendigt. Men det har egentlig skabt et lykkeligt resultat i form af en velfungerende by. Jeg mangler det mod og en overordnet plan for byen i dag, siger samfundsforsker, Michael Böss.

500 boliger, men hvad med politiets bygninger?

Holstebro kommune har netop meldt ud, at de vil bygge 500 etageboliger på en del af slagterigrunden, og selvom de siger, at de har en plan for, hvordan det skal hænge sammen med gågaden og byens centrum, vil de ikke røre politiets bygninger i midten af det hele.

- Det er været offentligt kendt i flere år, at slagterigrunden skulle nedlægges. Så jeg mener, at man fra kommunens side burde være gået i offensiven og have indbudt til en arkitektkonkurrence for længst, siger Carsten Maegaard, der pensioneret planarkitekt fra Holstebro

Holstebro kommune siger, at det hele i sidste ende handler om økonomi. 

- Vi kunne godt have lagt planer for, hvad der skal ske med de her bygninger, men der er masser af ting, som vi allerede arbejder med. Det betyder, at vi ikke har behov for at binde mere økonomi, end vi allerede har bundet. Men planerne for området indgår i en større sammenhæng, siger Anders Debel, direktør, Teknik og miljø, Holstebro Kommune