Samariten taber det hele

Efter at have tabt ambulancekørslen i Region Midtjylland og Sjælland, er svenskerne nu også ved at blive droppet af Region Hovedstaden.

Et politisk flertal i Region Hovedstaden vil stemme imod Samariten som ambulanceudbyder. Det skriver Politiken.dk i dag. Forud for et forretningsudvalgsmøde i Regionsrådet har Venstre, Konservative og Socialdemokratiet dannet et flertal for at stoppe samarbejdet med Samariten.

Mister alle kontrakter

Det betyder, at det svenske selskab nu mister alle kontrakter på at køre ambulancer i Danmark. I december kom det frem, at Samariten måtte opgive driften af ambulancer i Region Midtjylland, selvom svenskerne i første omgang havde vundet udbudsrunden. I går kom det frem, at også Region Sjælland har fået afbud fra Samariten, da selskabet ikke kunne skaffe penge til købe de nødvendige ambulancer.

Falck på banen igen

I dag beslutter Region Midtjyllands forretningsudvalg om regionen går efter Falck, der kom ind på en andenplads i udbudsrunden, eller om der kommer en helt ny udbudsrunde.

Se indslag fra 28. oktober 2008 da Samariten vandt udbudsrunden i Region Midtjylland:

Ambulancekørsel fordelt

Samaritens hjemmeside:http://www.samariten-ambulans.se/dk/om.htm

Læs mere om Samariten her:

Samariten siger nej tak til Sjælland Udbudsfadæse kan koste dyrt Samariten er ude Svigter Samariten? Utrygge Falck-elever Kaos om ambulancekørsel Samariten i modvind