Samariten er ude

Samariten skulle i dag have skrevet kontrakt med Region Midtjylland om fremtidens ambulancekørsel. Men nu har Samariten trukket sit tilbud tilbage.

Se, hvad vores reporter og Bent Hansen kunne berette fra regionsgården kl. 12.10:

- Indtil videre har vi ikke fået noget svar, og det, går jeg ud fra, betyder, at de er der. Sådan sagde Bent Hansen i TV/MIDT-VEST i aftes. Men Samariten var der ikke, da der i dag skulle skrives kontrakt. Det svenske selskab har trukket sit tilbud tilbage.

Kapitalproblemer

I den midtjyske region vandt Samaritten licitationen for ambulancekørsel i Viborg-Skive, Århus og Samsø. Senere har det vist sig, at firmaet har et kapitalproblem. Samaritten skulle skaffe omkring en kvart millard kroner for at få råd til nye ambulancer og udstyr, men har lige nu kun en egenkapital på 1 million kroner. De seneste dage har Samaritten derfor været på intensiv jagt efter investorer. Det er altså endnu ikke lykkedes.

Ingen retssagRegions Midtjyllands tålmodighed er opbrugt, siger regionsrådsformanden. Regionen har ikke kunnet få sikkerhed for Samaritens kapitalforhold. Derfor har Region Midtjylland også uden videre frigjort Samariten fra selskabets tilbud. Samtidig har regionen lovet ikke at forfølge den svenske ambulancetjeneste med en retssag.

Falck eller ny runde

13. januar beslutter Region Midtjyllands forretningsudvalg, om regionen går efter Falck, der kom inden på en andenplads i udbudsrunden, eller om der kommer en helt ny udbudsrunde.

 

TIDSFORLØB - 2008

10. april: Region Midtjylland meddeler, at der er stor interesse for at køre ambulancerne fra både ind- og udland.---25. april: Udbudsrunden annulleres. Ansøgningerne var for dårligt begrundede, lød forklaringen.---28. oktober: Region Midtjylland beslutter, hvem der skal køre ambulancer hvor. Her i landsdelen fordeles det mellem Falck - og svenske Samariten.---12. december: Det kommer frem, at Samariten ikke har financieringen i orden. Firmaet mangler en kvart milliard.---I dag: Aftalen mellem Samariten og Region Midtjylland bliver annulleret.