Salg af Hybridbiler stiger markant

Toyota har i årets første halvår tredoblet salget af hybridbiler, som vinder indpas både i det offentlige og blandt privatbilister.

Lemvig Kommune har anskaffet 30 hybrid-biler til hjemmeplejen.
Lemvig Kommune har anskaffet 30 hybrid-biler til hjemmeplejen.

Flere og flere hybridbiler triller ud over kantstenen hos bilforhandlerne, som har svært ved at skjule begejstringen.

- Det har været et fantastisk hybridår indtil videre. Salget buldrer af sted, og vi ligger på en tredobling i forhold til sidste år, fortæller Rasmus Thorsen, salgschef hos STS-biler i  Holstebro.

Bilerne, der veksler mellem at køre på strøm og benzin, er blandt andet blevet populære hos indkøberne i det offentlige, men også flere privatbilister vælger nu den miljøvenlige hybridbil.

Det var Toyota, der begyndte med hybridbiler. Selv om flere bilmærker har fulgt trop, er det er den japanske bil, der står for størstedelen af salget. Sidste år solgte Toyota ca. 1.000 på første halvår. I år er der rullet 3.300 nye hybrider ud.

- Fidusen er, at hver eneste gang, du triller ned ad en bakke, eller hver eneste gang du bremser, så lader du strøm på dit batteri, siger Rasmus Thorsen.

Også Lemvig Kommune er med på hybridbølgen. Her har man anskaffet 30 biler til hjemmeplejen.

- Vi regner med at kunne spare omkring 20 tons Co2 om året ved at skifte fra vores nuværende dieselbiler til de nye hybridbiler, siger indkøbs- og forsikringskoordinator ved Lemvig Kommune, Jens Wester Bale.

 

2:03