Salg af grisegener er en succes

Udlandet har fået øjnene op for danske svin, som har verdens bedste gener.

190715svin3.jpg

Ifølge en tysk undersøgelse har danske svin verdens bedste gener. Munkbro Avlscenter, der ligger syd for Holstebro, har da også stor succes med at sælge generne. De sælger grisegener til hele verden.

- Vi sælger dem, for at de skal kunne producere slagtesvin, om de så er danskere, svenskere eller franskmænd. De skal have nogle mødre og nogle fædre, og dem kan vi så levere begge dele, siger Christian Stokkendal, medejer af Munkbro Avlscenter.

I dag sælger Munkbro avlssvin til 22 lande. Siden 2013 har de tredoblet eksporten og omsætningen.

- Når vi er gået fra en tredobling af produktionen, så har det jo været en stor vækst. Det har da været en udfordring, men det har været enormt spændende, og nu er vi på toppen, så nu skal det bare køre godt fremadrettet, siger Christian Stokkendal.

Hos Munkbro Avlscenter har de 1650 søer. Hvert år kommer der 45.000 nye svin til verden herude. 15.000 af dem bliver sendt til udlandet på et fly. Svinene vejer typisk mellem 80 og 100 kilo, når de bliver solgt til en værdi mellem 1000 og 10.000 kroner pr. gris.

- Så vi ser det som en stor fremtid. Det handler om for os, at vi skal være i toppen af avlen, og det har vi en ambition om at være, siger Christian Stokkendal.

Der findes 26 grisegens-avlere i Danmark.

Du kan se indslaget om grisegenerne her:

1:59
På to år har Munkbro Avlscenter oplevet en tredobling af eksporten til 22 udlande.