Sagen fra Legind Sø: Mand anholdt for voldtægt af niårig

Manden lokkede ifølge politiet den niårige pige ind i sin bil i Vinderup.

Kriminalteknikere undersøgte fredag området omkring et pumpehus ved Legind Sø på Mors. Politiet fortæller nu, at sagen drejer sig om voldtægt af en niårig pige. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi løfter nu sløret for baggrunden for den store efterforskning, der torsdag og fredag foregik med kriminalteknikere ved Legind Sø på Mors.

Læs også Sagen fra Legind Sø: Mand anholdt for voldtægt af niårig

Sagen drejer sig om voldtægt af en niårig pige.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at en 34-årig mand fredag klokken 12.20 blev anholdt og sigtet for voldtægt af den niårige.

Pigen blev - ifølge politiet - lokket ind i mandens bil i Vinderup og kørt til et endnu ukendt gerningssted. Det skete onsdag den 13. juni mellem klokken 18 og 20.30.

Af hensyn til pigen og efterforskningen er politiet tilbageholdne med oplysninger i sagen, men politiinspektør Hans Roos siger til TV MIDTVEST, at politiet første gang fik kendskab til, at der kunne være foregået et overgreb i mandags, altså fem dage efter forbrydelsen - og onsdag blev der så arrangeret en videoafhøring af pigen.

Manden bliver i dag lørdag fremstillet i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Af hensyn til pigen og den videre efterforskning vil anklagemyndigheden begære dørene lukket.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor den sigtede kommer fra.

Læs også Nægter voldtægt af niårig pige: Fængslet i fire uger