Sæsonstart: Stafet for livet

Denne weekend skydes Stafet For Livet sæson 2017 i gang over hele landet. Her i landsdelen er der stafetter i Viborg og Holstebro, mens flere andre byer også byder ind hen over sommeren.

Netop nu løber Stafet for Livet arrangementer af stablen i Viborg og Holstebro. Fra klokken 11.00 og 24 timer frem bliver der gået og løbet i hold til fordel for Kræftens Bekæmpelse. I Holstebro sker det ved kasernen og i Viborg på Borgvold, hvor over 180 mennesker fordelt på 11 hold deltager i stafetten. Det er første gang, at Viborg danner ramme om en stafet i den gode sags tjeneste. I Holstebro blev der sidste år indsamlet over en halv million kroner.

​Ved Stafet For Livet samles patienter og pårørende – børn, unge og gamle – til en 24-timers begivenhed, der sætter fokus på et døgn i en kræftpatients liv og samler penge ind til kræftsagen. I år arrangerer frivillige en stafet i hele 67 byer, hvilket er ni mere end sidste år, og det glæder Pernille Ibsen Hauge, der er projektleder for Stafet For Livet i Kræftens Bekæmpelse.

- Stafet For Livet er nærmest blevet en folkebevægelse. Vi startede i 2006 med en enkelt stafet, og sidste år deltog mere end 75.000 danskere. Det er ret imponerende, synes jeg. Det er et arrangement, der samler, skaber fællesskab og sætter fokus på, hvad det vil sige at leve med kræft, hvad enten man er patient eller pårørende, siger Pernille Ibsen Hauge.

Overblik over Stafet for Livet byer

Stafet For Livet samler hele familien

En evaluering viser, at arrangementerne samler generationer på tværs. Sidste år var hver fjerde deltager under 20 år, 19 pct. var mellem 20 og 40 år, 36 pct. var mellem 41 og 60 år og 19 pct. var over 60 år.

- Det er så dejligt, at det giver mening for alle aldre at deltage i stafetterne, fordi Stafet For Livet netop er for alle. Vi ser alt fra familie, der deltager med flere generationer, til efterskoler og gymnasier, virksomheder og sportsklubber, som stiller med et hold. Kræft berører os alle, og det afspejler den meget brede deltagelse, siger Pernille Ibsen Hauge.

Stafet For Livet er en verdensomspændende begivenhed, der blev startet i USA i 1985 af en kræftlæge ved navn Gordon Klatt. I 2016 deltog 3,7 mio. mennesker i arrangementer i 29 lande, og det gør Stafet For Livet til verdens største bevægelse mod kræft.

Se indslag fra første Stafet For Livet i Skjern i 2016:

I går og i dag er den første