Sæson for vildt: Hverdagen er konstant udfordrende

De har styr på jagtdatoerne og håndterer hvert år omkring 1600 stykker storvildt og 20.000 fasaner og ænder, men hverdagen er uforudsigelig.

08:55

Se denne uges Fast Arbejde fra Klosterheden Vildt her. Video: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Hvis man vil sætte tænderne i en frisk krondyrbøf, så er det nu, det er sæson for frisk vildt.

Dermed er det også højsæson for Klosterhedens Vildt, der i 10 år har solgt vildt til hele landet fra et lille slagteri ved Bækmarksbro. Vildt, der er skudt i statsskovene eller hos private jagtselskaber.

Der er det, der er, og det er selvfølgelig en konstant udfordring.

Charlotte Reenberg, Klosterhedens Vildt

Fordelen er at virksomheden kender jagtdatoerne i forvejen. Udfordringen er, at de aldrig ved, hvor meget vildt der bliver skudt.

- Vi ved ikke spor om, hvad der kommer ind, før jagten er endt. Vi kan heller ikke bestille mere, hvis vi pludselig har en kampagne eller nogle kunder, der efterspørger meget. Så kan vi ikke ringe og sige, producer lige lidt mere. Det kan ikke lade sig gøre. Der er det, der er, og det er selvfølgelig en konstant udfordring, siger Charlotte Reenberg, der er medejer og direktør i Klosterhedens Vildt.

Derfor er mange af de ansatte sæsonarbejdere, der bruger efteråret på at pelse og udskære kødet. Et lille hold tager hvert år turen fra Rumænien til Bækmarksbro.

- Dyrevelfærden, sundheden og smagen står øverst, når man som fødevarevirksomhed kommunikerer i dag, siger Charlotte Reenberg.

Klosterheden Vildt modtager blandt andet krondyr og rådyr fra 32 faste leverandører. Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Fersk kød i høj kurs

Det ferske kød er i høj kurs, og virksomheden mærker en stigende interesse for websalg. Nyeste ide er Fersk Fredag, hvor varerne pakkese torsdag, og kunden har vildtet klar til weekenden.

Virksomheden har netop fået penge fra Landdistriktsmidlerne til at udbygge et nyt køkken ved slagteriet. Håbet er at få flere kunder til at lægge vejen til Bækmarksbro for at smage vildt.

- Vi vil gerne vise, hvordan man laver vildt, udvikle interessen, ikke bare sælge det men også skabe nogle oplevelser, Charlotte Reenberg.

4,5 millioner kroner er omsætningen hos Klosterhedens Vildt. Der slagtes cirka 1600 stykker storvildt og 20.000 fugle om året.

Læs også Renés arbejde er også hans hobby: - For mig er det et drømmejob