Sæd-stop i Skive

Fertilitetsklinikken i Skive har valgt at stoppe al brug af donorsæd fra sædbanken Nordisk Cryobank. De vil sikre sig, at deres beholdning er sygdomsfri.

DONOR.jpg

Den succesfulde fertilitetsklinik i Skive har besluttet at sætte behandlinger med donorsæd fra Nordisk Cryobank på standby. Udmeldingen kommer som følge af DR's afsløring af brugen af donorsæd med en arvelig sygdom.

- Vi vil gerne sikre os, at de portioner vi har, er helt i orden, og at der ikke er noget med dem, siger Helle Elbæk, der er klinikchef på Fertilitetsklinikken Skive til TV/MIDT-VEST.

Klinikken modtager donorsæd fra landets to sædbanker Cryos og Nordisk Cryobank, og det er altså sidstnævnte, der har solgt sæd fra en donor, der kan give den arvelige sygdom NF1 videre. Ifølge Sundhedsstyrelsens oplysninger, er der lavet 43 børn med sæd fra donoren.

Ifølge dr.dk er der gået et halvt år fra Nordisk Cryobank blev gjort opmærksomme på donorens arvelige sygdom, til de valgte at stoppe donoren.

- Det der overrasker mig, det er, at det var så mange børn, og at der går så langt tid inden man stopper ham. Og også at man ikke søger for at give fertilitetsklinikkerne besked, når man stopper ham, siger Helle Elbæk til TV/MIDT-VEST.

Ingen kvinder på Fertilitetsklinikken i Skive har modtaget sæd fra den pågældende donor, da klinikken ikke har modtaget hans sæd.

Se mere om beslutningen på Fertilitetsklinikken i Skive på TV/MIDT-VEST kl. 19.30 fredag.