Sådan tilbereder du råger

Det er sæson for rågeregulering, hvor jægere får lov at skyde hundredevis af de larmende fugle. Og de mange døde fugle kan faktisk bruges til noget nyttigt. Læs her hvordan.

280513_raager.jpg

Parkanlæggene er flere steder i landsdelen hærget af store flokke af råger. Derfor får jægere i flere kommuner i disse dage lov til at tynde ud i de mange larmende fugle.

Men de mange nedskudte fugle behøver ikke gå til spilde. For råger kan faktisk spises, f.eks. som lækre flødestegte råger. Opskriften lyder således:

Råger, flødestegte. (4 pers.)

4 – 6 unge rågerSalt og peber100 g røget bacon30 g smør3 dl. piskefløde1 dl. suppe eller bouillon2 – 3 spsk. fintrevet rugbrød

Drys de istandgjorte råger med salt og peber. Skær den røgede bacon i små terninger og rist dem gyldne i en stegegryde. Kom smørret i og lad det blive gyldent. Brun rågerne på alle sider i fedtstoffet. Kom halvdelen af piskefløden i sammen med bouillonen. Lad rågerne snurre ved jævn varme i 30 min. Vend dem jævnligt, så de bliver ensartet stegt. Tag dem op af gryden og hæld resten af fløden i sammen med det revne rugbrød – det jævner og giver farve. Kog sovsen igennem og smag den til. Anret de stegte råger i et halvdybt fad og hæld flødesovsen over. Kogte kartofler smager godt til sammen med en salat.

Tips: Rågerne kan fyldes med persille som kyllinger. 1 dl. piskefløde erstattes af creme fraiche.

Kilde: gamledanskeopskrifter.dk

Her kan du se, hvordan Rigmor Sams og Ole Sørensen flødestegte en rågeunge i "Naturriget" i 2001.

0:52
280513 stegte raager

Her kan du se en reportage fra dagens råge-regulering i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor jagten på rågerne er igang frem til 15. juni.

1:35
280513 Raager