Sådan spiser du dig til go' klima-samvittighed

Spis meget mindre kød og færre mejeriprodukter. Så hjælper du klimaet en hel del, lyder det fra kok med speciale i klimavenlig mad.

Klimakok Troels Mølgaard Kornum
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Vil du hjælpe klimaet, kan du gøre det ved at ændre dine spisevaner.

Og det er især rødt kød, der er den store klimasynder.

- Man kan hjælpe klimaet rigtig meget ved at skifte noget af kødet ud med mere grønt. Det er også sundere, forklarer kok Troels Mølgaard Kornum, der har specialiseret sig i klimavenlig mad.

Troels Mølgaard Kornum tog søndag turen fra København til Vestjylland, for at hjælpe TV MIDTVEST's CO2 Familie, familien Agergaard fra Lomborg.

Her gav han familien nogle grundregler i klimavenlig mad, ligesom han guidede den igennem en indkøbstur for at slutte af med at lave tre vegetariske retter.

Resultatet var overraskende godt, synes familien.

- Det smager virkelig af noget, konstaterede Jørn Agergaard.

Mad og drikke står ifølge Danmarks Grønne Tænketank, Concito, for en femtedel af danskernes CO2-udledning. Og hvis man skærer kødforbruget ned til en enkelt gang om ugen kan man cirka halvere sin CO2-udledning på området.

Få klimavenlige opskrifter direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du ugens udfordring hver uge og en opdatering omkring familien, der prøver kræfter med det klimavenlige liv. Du får opskrifter, gode råd og ekstramateriale.

* indicates required