Sådan laver du perfekt stegt flæsk

Salget af stegt flæsk slår rekord, så vi har undersøgt, hvordan man laver nationalretten helt perfekt.

Flæsket skal være letsaltet. Foto: Scanpix / Thomas Lekfeldt

1,2 millioner skiver stegeflæsk.

Så meget af grundingrediensen i Danmarks nationalret solgte Danish Crown til landets dagligvarekæder på en uge i juli.

Danskerne er vilde med flæsket, og det kan de også mærke på Rådhuskælderen i Holstebro, hvor spisen er blevet meget populær.

- Vi sælger utroligt meget stegt flæsk, og det smager jo også dejligt, fortæller restauratør Thyra Blåbjerg.

Hun giver her en vejledning til, hvordan man laver den perfekte stegte flæsk.

Læs også Solhungrende danskere amok i stegt flæsk

Vigtige råvarer

Kvaliteten handler ikke kun om tilberedningen, og derfor starter Thyra Blåbjerg ud et andet sted.

- Først skal man have en rigtig god slagter, som forstår, hvordan man letsalter flæsket, fortæller hun.

Men det skal selvfølgelig også behandles ordentligt efterfølgende.

Sådan gør du

  • Vend flæsket i æggehvide
  • Vend den efterfølgende i fint bagerrasp. Ikke den grove version.
  • Læg det på bagerpapir.
  • Bag i ovnen i 30 minutter på 190 grader i en varmluftsovn.

Se Thyra lave flæsken i videoen herunder:

00:56 Luk video