Sådan laver du perfekt stegt flæsk
Salget af stegt flæsk slår rekord, så vi har undersøgt, hvordan man laver nationalretten helt perfekt.
1,2 millioner skiver stegeflæsk.
Så meget af grundingrediensen i Danmarks nationalret solgte Danish Crown til landets dagligvarekæder på en uge i juli.
Danskerne er vilde med flæsket, og det kan de også mærke på Rådhuskælderen i Holstebro, hvor spisen er blevet meget populær.
- Vi sælger utroligt meget stegt flæsk, og det smager jo også dejligt, fortæller restauratør Thyra Blåbjerg.
Hun giver her en vejledning til, hvordan man laver den perfekte stegte flæsk.
Vigtige råvarer
Kvaliteten handler ikke kun om tilberedningen, og derfor starter Thyra Blåbjerg ud et andet sted.
- Først skal man have en rigtig god slagter, som forstår, hvordan man letsalter flæsket, fortæller hun.
Men det skal selvfølgelig også behandles ordentligt efterfølgende.