Far, mor & skærm: Sådan gik Sørens mobilfri morgen

Det var ikke uden udfordringer, da Søren Christensen skulle i gang med sin første udfordring i mobileksperimentet - en morgen uden skærme.

Et kærligt blik på skærmen en sidste gang - Søren Christensen har brugt morgenen noget anderledes, end han plejer.
Et kærligt blik på skærmen en sidste gang - Søren Christensen har brugt morgenen noget anderledes, end han plejer.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

45-årige Søren Christensen er en travl familiefar, han har et krævende job som rektor i Thisted, og han er storforbruger af tablets og mobiltelefoner. 

Men det vil han nu lave om, og han har derfor valgt at være en del af TV MIDTVEST's store skærmeksperiment. Hver dag får Søren Christensen en ny udfordring fra læge og ekspert i danskernes digitale adfærd, Imran Rashid, og udfordringen på førstedagen var at smide skærmene ud af soveværelset og droppe dem i morgenrutinerne: 

0:25
 

Og hvordan er det så gået Søren Christensen? Egentlig ganske smertefrit, siger han - men det har haft en pris at komme anderledes i gang med dagen, end han plejer.

- Jeg har egentlig sovet fint. Jeg vågnede på et tidspunkt og tænkte - nu kunne jeg lige ta' fat i min telefon. Men jeg gjorde ikke noget ved det, så det er jo godt nok, fortæller han.  

Han fik også til opgave at læse en halv time i en bog hver aften - en hobby, som Søren Christensen egentlig også havde, før han blev digital storforbruger.

- Og jeg fik læst lidt i en bog. Det var helt fint, men det er noget andet, når man ligesom skal bladre manuelt fremfor bare at swipe - men det gik da, siger han med et smil i den videodagbog, han optager gennem forsøget. 

Børnene før iPad'en

Men om morgenen ramte virkeligheden. Normalt kigger Søren på sin iPad, før han kigger på sin kone - og ved bordet er det telefonen, han holder i hånden. Mest for at tjekke dagens nyheder - men altså ikke denne dag.

- Det sværeste var egentlig det med at vågne og ikke lige kunne holde sig opdateret på, hvad er der egentlig sket, mens jeg har været væk? Det var lidt svært først at skulle have morgenmad og ud og børste tænder ... og ja, faktisk også lige få sagt farvel til ungerne først. Men det lykkedes da. Og selvom jeg måske er en anelse bagud i forhold til nyhedsfronten, så er jeg nok lidt mere udhvilet, fortæller han. 

Men omkring frokost er der ved at være krise. Søren er 29 mails bagud efter en formiddag med møder, og han har heller ikke helt styr på verdenssituationen: 

0:22
 

I nyhederne klokken 19:30 kan du se, hvordan det er gået Søren Christensen resten af dagen - og hvad hans nye udfordring fra Imran Rashid bliver til i morgen.

I indslaget herunder kan du se, hvordan Søren Christensen bruger skærmene på en helt almindelig dag før eksperimentets begyndelse: 

3:49
Søren Christensen har et brændende ønske om at bruge mindre tid på skærmene og mere tid på familien - og han har sagt ja til at være hovedpersonen i et eksperiment de næste tre dage.