Tre DF’ere i direkte duel om vælgernes stemmer: - Sådan er det

For tre DF-kandidater i Nordjylland er det ikke kun politiske modstandere, der skal kæmpes imod i valgkampen. Det er også partifæller.

2:28
Du kan møde de tre DF-kandidater i indslaget her.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Hvem skal repræsentere Thy og Mors i det Folketing, vælgerne sammensætter på onsdag?

Netop det spørgsmål har udviklet sig til et spændende, internt opgør i Dansk Folkeparti, hvor hele tre kandidater kæmper om stemmerne i Thisted-kredsen.

For at være helt præcis er det Lise Bech, Ib Poulsen og Peter Sørensen, der lige nu er på udkig efter de samme vælgere.

- Det er jo betingelserne. Altså, sådan er det. Vi tror jo selvfølgelig alle sammen på det, siger Lise Bech.

- Det kan da godt være, vi kommer til at kannibalisere på hinanden, men jeg håber på, det lykkes os at komme ind alligevel. Jeg synes, jeg har arbejdet så meget, også for Thy og Mors, i den periode, jeg har været inde, og det håber jeg sandelig, jeg bliver belønnet for, lyder det.

Der er en risiko

Partiets fiskeriordfører, Ib Poulsen, der er kendt for sin kamp mod kvotekonger, er den anden af områdets tre store DF-kandidater.

Han er opstillet i Brønderslev, men han er også byrådsmedlem i Thisted Kommune.

Ib Poulsen er udmærket klar over, at de tre kandidater kan ende med at nappe så mange stemmer fra hinanden, at ingen af dem bliver valgt ind.

- Det er jo den risiko, der er.

- Jeg mener, jeg har været med i så mange år og har vist så mange resultater, at jeg håber, folk vil huske det den dag, de skal ind og sætte krydset, siger Ib Poulsen.

Skal skaffe DF så mange stemmer som muligt

Den sidste bejler til vælgernes gunst er Peter Sørensen, der stiller op i Aalborg. Han er til dagligt et kendt ansigt i byrådet i Thisted Kommune.

- Jo færre vi får ind, jo færre skal jeg overhale, før det er mig, der kommer ind på de bonede gulve. Men i første omgang er det min opfattelse, at vi bare skal have så mange stemmer til Dansk Folkeparti som muligt, og så må vi se, hvem der kommer ind.

- Vi ser først på resultatet, når valget engang er ovre og stemmerne er talt op, siger Peter Sørensen. 

Ved det seneste folketingsvalg i 2015 opnåede Dansk Folkeparti at få valgt fire kandidater ind i Nordjyllands Storkreds. Dengang fik Dansk Folkeparti 21,9 procent af stemmerne i det nordjyske.