Blodtappersagen: Sådan blev moderen afsløret

Videoovervågning ledte til anholdelsen af en kvinde fra Skjern, der er tiltalt for at have tappet sin søn for blod gennem fem år.

Kvinden blev anholdt på sin adresse her på Ahornvej i Skjern  den 25. september 2017.
Kvinden blev anholdt på sin adresse her på Ahornvej i Skjern den 25. september 2017.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det var på baggrund af videoovervågning, Midt- og Vestjyllands Politi kunne anholde en 36-årig mor fra Skjern for at tappe sin søn for blod.

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger opholdt politiet sig i ugevis i nabohuset til det rækkehus, hvor moderen boede på Ahornvej i Skjern frem til anholdelsen.

Herfra kunne de overvåge moderen via videoovervågning, som var blevet installeret i hendes hus.

Den første mistanke til moderen opstod i sommeren 2017 i forbindelse med en af sønnens mange indlæggelser på sygehuset i Skejby. En læge gjorde Ringkøbing-Skjern Kommune opmærksom på mistanken, hvilket fik kommunen til at melde sagen til politiet med det samme.

Anholdelsen fandt sted den 25. september 2017, og naboer har forklaret overfor TV MIDTVEST, at de så politiet lede efter spor i områdets fælles affaldscontainere. Dengang troede de, at sagen drejede sig om narko. 

Nu begynder retssagen

Kvinden har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet i sagen, som begynder i Retten i Herning mandag den 28. januar.

Hun er tiltalt for at have mishandlet sin søn ved at tappe ham for blod over en femårig periode.

Ifølge anklageskriftet har kvinden tappet en halv liter blod cirka en gang om ugen, hvilket har resulteret i, at drengen har modtaget i alt 110 blodtransfusioner gennem sit liv.

Kvindens forsvarsadvokat, René Knudsen, forklarer, at hun erkender sig skyldig i at have tappet blod fra sin søn, men der er dog uenighed om, hvor stor en mængde blod han har mistet gennem tapningerne.

Sagen kommer til at køre som en nævningesag, og dermed går anklageren efter at få idømt kvinden minimum fire års fængsel.

Der er i alt afsat fem retsdage til sagen.

10:42