Så nødraket over fjorden: Ingen er meldt savnet

Politiets vagtchef løfter en advarende pegefinger: Hold nødraketterne i skabet, hvis du ikke er i nød.

Midt- og Vestjyllands Politi fik torsdag klokken 18.50 en anmeldelse fra en borger, der havde set en nødraket over den nordlige del af Ringkøbing Fjord.

Efter at have undersøgt sagen er ordensmagten dog nået frem til den konklusion, at der efter alt at dømme var tale om en raket, som nogen har affyret for sjov.

- Vi har haft patruljer ude og lyse ud over fjorden uden at kunne se noget. Der er ingen savnede personer, og samtidig vurderer Søværnets Operative Kommando ud fra højden og vinklen på raketten, at den kan være affyret fra land, fortæller vagtchef Carsten Henriksen.

Politiet har nu valgt at afblæse eftersøgningen, og vagtchefen benytter lejligheden til at løfte en advarende pegefinger.

- Det er absolut ikke sjovt at affyre en nødraket, når man ikke er i nød. Selv om vi har en mistanke om, at der ikke er noget galt, er vi nødt til at tage anmeldelsen alvorligt. Vi kan jo ikke udelukke noget, før vi har undersøgt det, og det betyder, at vores patruljer er optaget i den tid. Så budskabet er klart: Hold nødraketterne i skabet, hvis du ikke er i nød, siger han.