Så meget sparer CO2-familien ved at undgå kød

Ialt mindst 7,5 ton CO2 om året sparer familien Agergaard fra Lomborg ved at ændre madvaner og kun spise kød een dag om ugen.

Familien Agergaard kan spare rigtig meget CO2 på årsplan ved kun at spise kød een gang om ugen.

Selleribøffer i stedet for koteletter. En grøddag om ugen. Masser af grønt, og spændende opskrifter uden kød, pånær en enkelt dag om ugen.

Sådan har familien Agergaards madplan set ud, siden familien fik den første klima-udfordring for en uge siden, i TV MIDTVEST's CO2 eksperiment.

Førhen var kosten centreret omkring kød. Både til aften og i madpakken.

- Jeg tror det bliver svært. Vi er vant til at spise kød næsten hver dag, sagde Alberte på 15 lige om udfordringen.

Men familien har klaret opgaven til UG og har været positivt overraskede over, hvor godt den kødfrie mad har smagt.

- Det har været en fest hver dag, konstaterer faren, Jørn Agergaard.

Så stor er CO2 besparelsen
Vi har bedt Danmarks grønne Tænketank, Concito, om at regne på cirka hvor meget, familien kan spare om året ved at gå fra kød hver dag, til kød kun en gang om ugen.

- Vi plejer at sige som tommelfingerregel, at du kan halvere din udledning fra dine fødevarer, hvis du går ned til kun at spise kød een gang om ugen, siger projektleder Mikael Bellers Madsen til TV MIDTVEST.

Hvis vi antager, at familien Agergaard er en gennemsnitlig dansk familie, udleder hvert familiemedlem  ifølge Concito 19 ton CO2. Mad og drikke står for 3 ton.

Det vil sige, at hvert familiemedlem sparer mindst halvandet ton CO2. Tilsammen bliver det til en besparelse på mindst 7,5 ton CO2.

Mandag aften får familien Agergaard sin anden klima-udfordring. Se, hvad det bliver på TV MIDTVEST klokken 19.30.