Så kom græsmælken fra Thise

Ny mælk fra Salling-mejeriet kommer fra køer der udelukkende spiser græs

Thisse Mejeris administerende direktør, Poul Pedersen, sender i dag en ny type mælk på markedet
Thisse Mejeris administerende direktør, Poul Pedersen, sender i dag en ny type mælk på markedet

Mælk er ikke bare mælk. Sådan lyder sloganet fra Thise Mejeri, der i dag lancerer den nye "Græsmælk" som, i følge Salling-virksomheden, både er mere velsmagende, og har en højere fedtprocent end andre mælketyper.

Den nye mælk er lanceret i samarbejde med Irma, og sælges eksklusivt i kædens forretninger til 15,00 kr. pr liter.

Mælken er produceret med støtte fra Coops crowfunding, hvor forbrugerne har haft mulighed for at investere 1.000 kroner i fremstillingen af det nye produkt.

Formidabelt

En ide`, som den administrerende direktør hos Thise Mejeri, Poul Pedersen, tidligere på året kaldte for "formidabel", fordi forbrugerne på den måde fik mulighed for at knytte sig tættere til Coop og til Thise Mejeri. 

Det er 100 økologiske køer hos landmand Torsten Wetche fra Farsø, der leverer råproduktet til den nye græsmælk. Køerne bliver udelukkende foderet med græs, græsmarksprodukter og urter. 

Princippet hedder  "feed no food" og betyder, at f.eks. korn, majs og soja, som normalt bruges i foderet, er bandlyst på ejendommen i Farsø.

Fuldfed mælk

Når køerne udelukkende spiser græs, falder mælkeydelsen. Til gengæld har mælken et relativt højt indhold af Omega-3 fedtsyrer og antioxidanter. Derfor er der skruet ekstra op for fedtindholdet i den nye Græsmælk, som er på hele 4,2 procent.

I følge Thise Mejeri og Coop har mange forbrugere efterspurgt den fuldfede mælk, oven på de seneste års fedforskrækkelse og de magre mælketyper, der har vundet stort indpas i husholdningen.

Samtidig er Græsmælken en videreførelse af Thise Mejeris lancering af unikke mælketyper. Sidste år kom eksempelvis "Urmælken", som er en mælketype med særlige proteinegenskaber.