Så hurtigt skal du køre for at miste kortet

Mange af jer mener, at de unge vanvidsbilister fra Thyborøn bør miste kortet. Men har du styr på, hvor meget fart, der skal til?

Blå blink sol
Foto: Flemming Christensen

TV MIDTVEST har over flere dage fortalt historien om bekymrede borgere i Thyborøn, der har oplevet unge mennesker køre alt for hurtigt inde i byen. Det har fået flere læsere til at kommentere på Facebook, og mange af jer mener, at de bør miste kortet.

Men ved du, hvor hurtigt man egentlig skal køre, før at man får frataget kortet?

Hvis du kører over 30 procent hurtigere end tilladt, så får du et klip i kørekortet. Samtidigt får du en bøde, som afhænger af, hvor hurtigt du kører.

Dette svarer for eksempel til, at du kører 65 kilometer i timen i en byzone med en hastighedsgrænse på 50 kilometer i timen.

Hvis du til gengæld kører mere end 60 procent for stærkt eller over 160 kilometer i timen i en almindelig personbil, så får du en betinget frakendelse og skal op til en ny teori- og køreprøve. Dette sker allerede ved 30 procent, hvis du kører på motorvejen, hvor man må køre 130 kilometer i timen.

Ved vejarbejde får du en betinget frakendelse, hvis du kører mere end 40 procent for stærkt.

Hvis du til gengæld sidder i for eksempel en lastbil, en bil med trailer eller en bil med campingvogn, så får du allerede en betinget frakendelse, hvis du kører 40 procent for hurtigt.

Du får en ubetinget frakendelse af kørekortet i en periode, hvis du kører mere end 100 procent for hurtigt. Dette gælder dog først fra 100 kilometer i timen.

Man får desuden også en ubetinget frakendelse af kørekortet, hvis man i forvejen har fået en betinget og igen vælger at køre for hurtigt.