Så er første del af motorvejen åben

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har netop åbnet 10 kilometer ny motorvej vest om Herning. Messemotorvejen bliver en forbindelse til det kommende regionshospital i Gødstrup.

Ministeren åbnede motorvejen.
Ministeren åbnede motorvejen.
Foto: Vejdirektoratet

Der er blevet løbet og cyklet på den, men nu er det bilernes tur.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har klippet snoren til den nye Messemotorvej der strækker sig 10 kilometer vest om Herning, fra Sinding til Snejbjerg.

- Den nye motorvej betyder, at det er nemmere at bo her, det er nemmere at pendle til arbejde, det er nemmere at komme på sygehuset. Det betyder, at det her forsat vil være et attraktivt sted at bosætte sig både for virksomheder eller for borgere, fortæller ministeren til TV MIDTVEST.

Hvorfor denne del først?

Selvom dagen i dag har været en festdag, hvor solen gavmildt har skinnet for oven, så er der dog stadig nogle, som undrer sig over byggeriet. Der er nemlig to strækninger, der forbliver motortrafikvej. Det drejer sig om fem kilometer på rute 15 vest for Herning og syv kilometer på rute 18 øst om Herning.

- Jeg synes, det skal laves på et tidspunkt, men om det er det, der skal ske først, eller om vi først skal udvide E45 eller for eksempel den Vestfynske Motorvej, er ikke sikkert. Der er mange vejprojekter, der skriger på at blive gennemført, siger Ole Birk Olesen.

Det skaber også undring for borgmestrene på begge sider af vejen – der kommer til at forbinde Herning og Holstebro.

- Det er klart, at vi skal have gjort det færdigt. Det er også for sikkerhedens skyld. Så erhvervsgruppen fortsætter det politiske benarbejde, fortæller HC Østerby, borgmester i Holstebro Kommune. 

Der er åbent for biler på motorvejen klokken 17.

3:01
 
Løbere på den nye motorvej tidligere i dag.
Løbere på den nye motorvej tidligere i dag.