Så er det officielt: Priske bliver permanent cheftræner i FCM

Han begyndte som midlertidig chef, men nu er Brian Priske blevet forfremmet i FC Midtjylland.

42-årige Brian Priske blev onsdag formiddag præsenteret som permanent cheftræner.
42-årige Brian Priske blev onsdag formiddag præsenteret som permanent cheftræner.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Da Kenneth Andersen i august stoppede som cheftræner i FC Midtjylland, blev assistenttræner Brian Priske gjort til midlertidig chef.

Klubbens ledelse ville lige se tiden an og vurdere, hvordan han klarede sig i jobbet. 

Og nu har ledelsen set rigeligt.

Brian Priske har imponeret i jobbet som chef for superligaens tophold, og onsdag formiddag blev han på et pressemøde i Ikast præsenteret som permanent cheftræner indtil 2023. 

- Vi er ekstremt glade for, at Priske har sagt ja til opgaven, og vi glæder os helt vildt til at fortsætte den rejse, vi er på sammen med ham, lød det fra sportschef Svend Graversen.

- Det handler om fælleskabet

42-årige Brian Priske har stået i spidsen for FCM i 10 superligakampe, som har givet imponerende 25 point.

Samtidig med at han har gennemført et mindre generationsskifte og ændret spilsystemt er det lykkedes ham at øge forspringet ned til FC København til syv point.

- Jeg er glad og tilfreds med, at der er kommet en afklaring for fremtiden. Selvfølgelig på mine egne vegne, men mest af alt for klubben, holdet og staben, så vi ved, hvilken retning vi skal, sagde den nye cheftræner til TV MIDTVEST.

- Det er vel også en cadeau til dig, så du kan klappe dig selv på skulderen?

- Det kan jeg selvfølgelig godt, men for mig handler det om holdet og klubben. Den succes, vi har opnået de sidste tre måneder, skyldes en kombination af en dygtig stab omkring mig og en spillertrup, som har været motiveret og ambitiøse. Det er det, som fodbold handler om for mig. Det er et fællesskab og et team, der står sammen, og det synes, jeg, at vi har vist. 

0:57
Se et interview med Brian Priske her.