Så er det afgjort: Grønt lys til omstridt minkfarm

Et flertal i kommunalbestyrelsen på Mors stemte for planerne om en minkfarm ved Flade.

Mink i bur
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Efter flere måneders sagsbehandling har politikerne i Morsø Kommune truffet en endelig afgørelse i sagen om en omstridt minkfarm på Mors.

Et flertal i kommunalbestyrelsen gav onsdag grønt lys til den store minkfarm, der skal opføres nær Flade på Nordmors.

- Det er rigtig, rigtig godt, at vi endelig fik en afgørelse i den sag. Det må være i alles interesse, så vi kan komme videre, og rent personligt synes jeg, at det er rart, at vi ikke skal blive ved med at behandle den samme sag igen og igen, siger formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Meiner Nørgaard (DF) til tvmidtvest.dk.

Flere beboere i området har protesteret mod planerne, blandt andet fordi de mener, at minkfarmen vil ødelægge deres udsigt over det naturskønne område, men Meiner Nørgaard mener, at kommunen har gjort, hvad den kan for at tage hensyn.

Han peger på, at området ifølge lokaplanen er udlagt til landbrug, men samtidig er der også tale om et område med flot natur. 

- Minkfarmen kommer til at ligge på det absolut laves punkt i området, og samtidig kræver vi beplantning rund omkring farmen for ikke at skæmme udsigten, siger han.

14 medlemmer af kommunabestyrelsen stemte for planerne, mens fem var imod. For stemte alle repræsentanter for Venstre og Dansk Folkeparti og socialdemokraten Viggo Vangsgaard.

Planerne har to gange tidligere været på dagsordenen til kommunalbestyrelsen for så at blive taget af igen, men tredje gang lykkedes det altså at nå til en afstemning.