Så er kænguruen fanget

Med hjælp fra Dyrenes Beskyttelse er den kænguru, som i ugevis har været løs i Viborg nu fanget.

Med ihærdig hjælp fra folk med omsorg for dyr, lykkedes det søndag eftermiddag at fange den kænguru, som i seks uger har været løs i Viborg.

- Det lykkedes os at få den løsslupne kænguru presset op i et hjørne på en gårdsplads på Holstebrovej, hvor vi kunne få den indhyllet i et net, fortæller kredsformand i Dyrenes Beskyttelse i Viborg, Connie Dalgaard Von Moos.

Slut med kænguru

14 hjælpere ydede deres til at få kænguruen indfanget. Dyret har det godt, men er stresset. En lokal dyrlæge måtte give den en bedøvende indsprøjtning, inden det kunne gives tilbage til ejerne, Lena Leivsdottir og hendes mand, som har besluttet, at de ikke længere vil være kænguru-ejere.

- Vi har en indhegning, men det har vist sig, at det er for vanskeligt for os at styre den. Vi havde tænkt, at vi ville have flere kænguruer, men det kommer ikke til at ske. Vi er rigtig glade for den hjælp vi fået i dag, siger Lena Leivsdottir.

Kænguruen er søndag eftermiddag blevet leveret tilbage til det sted, hvor den er købt. En fornuftig beslutning, mener Dyrenes Beskyttelse.

- Som dyreven bryder jeg mig ikke om at se, hvor længe kænguruen har været løs. Konklusionen må være, at man skal tænke sig om inden man anskaffer sig et dyr - også en kænguru, siger kredsformand Connie Dalgaard von Moos.  

Kænguruen, som i virkeligheden er en mini-kænguru, en såkaldt wallaby, er to år gammel og vejer, når den er voksen, op til otte kilo.