Så er Holger kommet til Skjern

Det danske nationalsymbol er nu blevet vestjyde. Nu skal kommunen finde ud af, hvor statuen skal stå.

020513_Holger_Danske.jpg

Efter en lang rejse tværs over landet er Holger Danske endelig fremme i sin nye hjemby.

Specialtransporten med statuen af det danske nationalsymbol trillede som planlagt ind i Skjern klokken 8.30 torsdag og stod herefter en times tid på torvet ved banegården, så byens borgere kunne hilse på den nye indbygger.

- Det er dejligt, at det nu endelig er lykkedes at få ham til Skjern. Jeg var lige ved at fælde en tåre, da han nåede frem, siger erhvervsmanden Jørgen Axelsen, der sammen med en række andre Skjern-borgere har købt statuen for 3,2 millioner kroner.

Det er endnu ikke besluttet, hvor Holger Danske skal placeres i byen. I første omgang er statuen nu sat i et depot, indtil køberne får lavet en permanent aftale med Ringkøbing-Skjern Kommune. Jørgen Axelsen håber selv på, at statuen kan stå på Mølletorvet.

Køb en andel i Holger

Indbyggerne i Skjern får i øvrigt mulighed for at blive medejere af statuen. Jørgen Axelsen fortæller, at der sælges andele i Holger Danske, De dyreste andele koster 100.000 kroner, og det er planen, at der hvert år skal holdes en Holger Danske-fest i Skjern.

Selv om Holger nu er placeret i et depot, kan det dog være, at han kommer frem i weekenden.

- Vi overvejer at stille ham foran Skjern Bank Arena, når Skjern Håndbold spiller kamp på lørdag mod Bjerringbro-Silkeborg, siger Jørgen Axelsen.

020513_2HolgerDanske_0.jpg

030513_3HolgerDanske_0.jpg

 

020513_1HolgerDanske_0.jpg