S: Ansæt 1000 nye medarbejdere i Skat i udkantsområder

Socialdemokratiet vil nedbringe skattesnydet med 1.000 nye ansatte på fire nye skattecentre. Et af dem skal ligge i den øverste del af Jylland.

Skat Betalingscenter, Ringkøbing
Foto: Arkiv

Borgernes tillid til Skat daler dag for dag. Det mener Socialdemokraternes Mette Frederiksen, som nu lægger en helt ny redningsplan på bordet. Det skriver avisen Danmark - Jysk Fynske Medier.

Partiet vil ansætte 1.000 helt ny ansatte og oprette fire nye skattecentre. Et på Fyn, et på Sjælland eller Lolland Falster, et i det sydlige Jylland og et i det nordlige. 

- Det handler helt grundlæggende om retfærdighed. Vi har et samfund, der bygger på en kontrakt om, at vi alle bidrager med det, vi skal.  Vi ser, at den kontrakt bliver undermineret af blandt andet sagerne om udbytteskat og Panama-papirerne. Folk mister tillid til myndighederne, og den skal vi have genopbygget, siger Mette Frederiksen til avisen Danmark.

Og noget tyder på, at Socialdemokraterne ikke får svært ved at finde flertal for deres forslag. 

- Det er rart, at S bakker op om vores udflytningsplaner. Og dette forslag skal de bare tage med til de møder, vi har om genopretningen af Skat, hvor vi allerede har afsat syv milliarder kroner. Vi er åbne og ser gerne på det. Vi vil gerne stoppe den trend, der har været i gang i årtier med at skære ned på Skat, siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, til avisen Danmark.