Rundstykker og foldere skal sikre ny motorvej

Motorvejsgruppen, som består af flere erhvervsdrivende, deler rundstykker ud til bilister for at få syv kilometer motorvej.

20170726-114227-l_46mb.jpg
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Fredag morgen står Motorvejsgruppen og deler rundstykker og foldere ud for at gøre opmærksom på et - ifølge dem - farligt problem på motorvejen mellem Holstebro og Herning.

- Vi gør det som et positivt event. For at skabe opmærksomed om den her sag om at gøre motorvejen færdig. Simpelthen fordi det er alt for farligt, siger direktør for Kinco Corporation ApS, Søren O. Sloth, der er med i Motorvejsgruppen.

For ifølge ham er det farligt, når folk skal ned i hastighed på en strækning ved Herning, hvor motorvej bliver til motortrafikvej, for så igen at blive til motorvej. Det er en strækning på syv kilometer. 

- Så får man nogle farlige situationer. Det ved vi fra tidligere ved Brande, hvor der har været alvorlige ulykker med dødsfald, siger han. 

Og selvom det måske ikke er rundstykkerne, der får lagt den nye asfald, så skal de være med til at at sætte fokus på problemet. 

- Det er med til at holde gryden i kog. Vi mangler 400 millioner kroner til at gøre arbejdet færdigt. I sidste ende er vores primære målgruppe jo politikerne og trafikministeren. Men på den her måde gør vi bilister, der færdes i området, opmærksomme på den her sag. Og når de møder lokalpolitikere, kan de måske også gøre opmærksomme på sagen, sige han.    

Motorvejsgruppen deler cirka 1.000 rundstykker ud til de morgenfriske.

Og de har allerede planer om flere initiativer for at sætte fokus på sagen.