Rumænsk tyvebande sigtes for 80 forhold

De sigtede har ifølge politiet specialiseret sig i at stjæle dankort fra ældre mennesker. I et tilfælde blev der hævet 39.000 kroner på et dankort.

politibil.jpg
Foto: Flemming Christensen

Lokalpolitiet i Skive er nu ved at have dannet sig et overblik over, hvor meget de fem rumænere, der den 9. februar blev anholdt i Kirkeby i Salling, har på samvittigheden.

Rumænerne sigtes for i alt 80 forhold, hvoraf cirka halvdelen stammer fra Midt- og Vestjyllands Politikreds - der er blandt andet sager fra Skive, Thisted, Ringkøbing, Holstebro, Silkeborg og Skjern. Resten stammer fra Syd- og Sønderjylland.

- Der er tale om trick, lomme og tasketyverier. De har typisk stjålet dankort fra ældre mennesker og så hævet på kortene i banker og forretninger. I en af sagerne blev der hævet 39.000 kroner på et dankort, fortæller politikommissær Lars Mikkelsen.

Gemmer pinkoden i pungen

Politiet er snart ved at være færdig med efterforskningen, og det bliver så op til juristerne at vurdere, hvor mange af sagerne der skal i retten. Lars Mikkelsen oplyser, at de fem rumænere erkender sig delvist skyldige.

Politikommissæren fortæller i øvrigt, at banden tilsyneladende har haft let ved at skaffe pinkoden til dankortene.

- Vi tror ikke, at det er sket ved afluringer. Mange ældre har svært ved at huske pinkoden og gemmer derfor koden i pungen sammen med dankortet. Det kan vi naturligvis kun advare imod, siger han.

De fem rumænere - fire mænd og en kvinde - blev efter et tip anholdt i en udlejningsejendom. Deres varetægtsfængsling udløber den 5. april. Til den tid regner politiet med at være helt færdig med efterforskningen.