Rumænere udvist for kreditkortsvindel

Tre rumænere er i dag ved byretten blevet idømt fængselsstraffe, udvisning og indrejseforbud i adskillige år for at have afluret og misbrugt kreditkort (Arkivfoto).

Skimming--Viborg_0.jpg

Tre rumænere har i dag ved byretten i Viborg fået fængselsstraffe, udvisning og indrejseforbud i flere år for såkaldt skimming kriminalitet.

Rumænerne har sat udstyr op på flere F24 tankstationer i Ikast, Viborg, Herning, Silkeborg og Horsens. Ved hjælp af udstyret har de kopieret oplysningerne på adskillige kreditkort, og sammen med pinkoderne er det ved hjælp af en medgerningsmand i New York lykkedes dem at lave transaktioner for ialt 300.000 kroner.

Grænseoverskridende og meget alvorligt

- Det er grænseskridende organiseret kriminalitet og meget alvorligt, mener specialanklager Ulrik Panduro fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjylland. Overordnet er han ellers tilfreds med dommene.

To af de dømte er kendt for skimming i England og var faktisk eftersøgt af britisk politi, da de blev anholdt i Danmark. Da de i juni blev anholdt var de igang med at forsøge at lave transaktioner for yderligere 300.000 kroner, men det blev stoppet.

Den ene rumæner har anket sin dom på 2,5 års fængsel, udvisning af Danmark og indrejseforbud i 12 år.

Den anden rumæner har udbedt sig betænkningstid efter somme dom

Den tredie rumæner har modtaget sin dom på et års fængsel, udvisning af Danmark og indrejseforbud i seks år.

Rumænerne er henholdsvis 40, 24 og 25 år.