Rullende skolestart breder sig

Flere og flere midt- og vestjyske skoler begynder at praktisere den såkaldt rullende skolestart, hvor eleverne ikke følges ad i klasser, men i stedet skifter klassetrin, når de er parat til det.

RullendeSkolestart.jpg

Tre skoler i Lemvig Kommune og fire i Ikast-Brande Kommune er allerede i gang. Nu forsøger Hammershøj Skole i Viborg Kommune sig også med rullende skolestart. En skole-filosofi, der breder sig i det midt- og vestjyske, hvor fortalerne fremhæver behovet for at møde eleverne på det individuelle niveau.

Ingen klasse at følges med

Den rullende skole start dækker over et nyt skole-princip, der langsomt breder sig i de midt- og vestjyske kommuner. I stedet for at alle børn begynder i skole på samme tid af året, begynder de, når de er klar til det. Det betyder også at eleverne skifter klassetrin, når de er klar til det, og altså ikke ved sommerferiens afslutning, som det i mange har været tilfældet i folkeskolen.

- Vi har alletiders chance for at møde vores elever socialt og fagligt i øjenhøjde. De, der er fagligt svage, får den hjælp de skal have, og de der er fagligt stærke får lov til at stikke af, alt det, de har lyst til, siger Michael Vendelboe, der er lærer på Hammershøj Skole, der netop er begyndt med rullende skolestart.

Indtil videre kører forsøget med rullende skolestart på Hammershøj Skole indtil 2. klasse. herefter bliver eleverne igen samlet og skifter klassetrin en gang om året, som normalt.

I videoen kan du se et indslag fra 1. skoledag med den rullende skolestart på Hammershøj Skole.

 

1:48