Røverier rammer de små

Antallet af røverier er fordoblet i Midt- og Vestjylland

rover3.jpg

Antallet af røverier er fordoblet i Midt- og Vestjylland siden 2007. Det betyder flere røverier hos de små købmænd og kiosker.

Politiets egne tal fra 1. kvartal af '07, '08 og '09 viser en klar stigning i antal røverier:

2007: 20 røverier2008: 33 røverier2009: 43 røverier

Bankerne har sikret sig med blandt andet tidslås og overvågning. Det har sænket antallet af røverier mod banker til et minimum i landsdelen.

- Når pengeinstitutterne undgår røverierne kan det give flere røverier på de steder, der er mindre sikrede, siger Claus Hilborg, politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er både tankstationer, kiosker, købmænd og grillbarer der har fået flere uønskede gæster.

Mandag d. 21. september gik det ud over Byens Kaffevogn i Herning. Her dukkede en røver op kort før lukketid. Han gik ind af en ulåst bagdør, og truede sig til et mindre pengebeløb.

- Det har jo været let for ham, for døren har stået åben. Men jeg har altid følt mig tryg ved at være her, så derfor var døren ikke låst, siger Jarshani Chamdrasekaram, der blev truet af røveren i Byens Kaffevogn mandag aften. 

Nu har ejerne besluttet at investere i overvågningskameraer.

- Vi er lige startet op og har ikke så mange penge, men på grund af røveriet er vi nødt til at investere i overvågning, siger Tilipkumar Sathasivam, der er ejer af Byens Kaffevogn.