Røver truede ekspedient med kødøkse (opdateret)

Gerningsmand truede sig til cigaretter. Ekspedient svarede igen med brødkniv.

statoil2_0.JPG

En ekspedient på en Statoil tank i Bækmarksbro lod sig ikke umiddelbart afskrække, da en røver klokken 6.48 i morges kom ind med en kødøkse og bad om penge og cigaretter.

Ekspedienten, en 47-årig mand, tog den brødkniv, han havde liggende til at skære rundstykker over med, og løftede den mod røveren. Men røveren mente tilsyneladende, hvad han havde sagt og slog kødøksen et par gange ned i disken med ordene: "Hold nu op med det pis!"

Ekspedienten gav ham derefter en karton cigaretter, hvorefter røveren forlod tankstationen.

Fanget mindre end en time efter

Allerede mindre end en time efter røveriet, anholdt politiet to mænd, hvoraf de er sikre på at i hvert fald den ene er gerningsmanden. En lokal betjent fra Lemvig var nemlig på vagt da røveriet skete, og mente ud fra sit lokalkendskab måske at vide, hvem gerningsmanden kunne være.

Klokken 7.31 anholdt politiet derfor to mænd på en adresse, en 21- årig mand og en 24-årig mand fra lokalområdet. Ingen af mændene vil tale med politiet, så hvem af de to, der begik røveriet, og om de begge på den ene aller anden måde var involveret, ved politiet ikke endnu.

- Men det kan vi finde ud af ved at tage en dna-prøve, for vi har både handsker og ansigtsmaske fra røveriet, siger Jens Claumarch.

Det viste sig senere, at det var den 24-årige, der var røveren og han har erkendt røveriet overfor politiet. Den 21-årige var blot på besøg hos den 24-årige under en gåtur med sin hund.

Gemte cigaretter i tørretumbler og sig selv i skab

Politiet fandt på adressen cigaretterne i en tørretumbler. Den 24-årige havde gemt sig i et skab. Handskerne og den ansigtsmaske, der blev brugt under røveriet, blev fundet af en hundepatrulje på vejen mellem Statoil og den 24-åriges adresse.

Den 24-årige er i forvejen kendt af politiet, blandt andet for narkobesiddelse.

maerkerefteroekse_0.jpg

Her ses mærkerne i disken hos Statoil, efter den 24-årige røver hakkede kødøksen ned i bordet