Røver truede 92-årig med kniv

Fredag aften blev en 92-årige dame i Bjerringbro udsat for hjemmerøveri. Røveren truede hende med en kniv til at udlevere hendes penge.

Politi.dk logo 2_0.jpg

En ældre dame fik sig fredag aften kort før midnat en ubehagelig overraskelse, da en hjemmerøver vækkede hende ved at lyse hende direkte i hovedet med en lommelygte.

 - Vi vil have smykker og penge, sagde gerningsmanden med midtjysk dialekt.

Det fortæller politikommissær Henrik Thomassen ved lokalpolitiet i Viborg.

Truede med kniv

Hjemmerøveren havde ifølge kvinden en kviv i hånden, da han pludselig stod ved hendes seng i Skovvejskvarteret i Bjerringbro.

Den 92-årige fortalte røveren, at hun ikke havde smykker. I stedet forklarede hun ham, at hun havde to punge i køkkenet.

Gerningsmanden tog pungene, som indeholdte 300 kroner, før han forlod den ældre dames bolig.

Dårligt signalement

Politikommissær Henrik Thomassen fortæller, at den 92-årige kvinde er chokeret efter hjemmerøveriet.

Hun blev blændet af lyset fra lommelygten, og hun kan derfor kun give et sparsomt signalement af gerningsmanden. Hun så kun, at han bar en hue, men ellers har hun ikke observeret noget.

Hunde eftersøgte området

Politiet har efterfølgende både snakket med naboer og har eftersøgt kvateret omkring Skovvej med hunde. Det har ikke givet yderligere spor efter gerningsmanden.

Viborg har været præget af hjemmerøverier på det seneste, men politiet ser ikke en sammenhæng mellem fredagens hjemmerøveri og tidligere tilfælde.

 - Ved de andre hjemmerøverier har ofrene forklaret, at gerningsmanden snakkede dansk med udenlandsk accent. Denne mand talte med midtjysk dialekt. Derfor ser vi ikke en sammenhæng med det tidligere tilfælde, fortæller Politikommissær Henrik Thomassen.