Rovdyr fyldt med dødbringende rottegift

Rovdyr er fyldt med rottegift - Naturfredningsforeningen slår alarm.

Fuge og hede.jpg

99 procent af alle rovdyr, der lever af gnavere, er fyldt med rottegift. Det viser en ny rapport, Miljøstyrelsen netop har offentliggjort.

- Det er et alarmerende højt tal, der i den grad burde få alarmklokkerne til at ringe i miljøministeriet. Ministeren må gribe ind og stoppe brugen af antikoagulante muse- og rotte gifte, der kan spredes på den her måde, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelelse.

Gnavere er eksempelvis mus og rotter, der går i rottegiften og efterfølgende bliver ædt af rovdyr.

Salg af rottegift steget med 43 procent

Rapporten konkluderer, at den store mængde inficerede rovdyr skyldes en stigende brug af rottegift - fra 2007 til 2013 er salget steget fra 280 til 400 tons.

- Det er trussel mod mange af de rovdyr og rovfugle, som hører til i den danske natur. Mange arter er i forvejen pressede, fordi den danske natur er under pres og bliver mindre varieret, og derfor forsvinder arternes føde og naturlige levesteder. Et så markant fund af gift i naturen kan få store konsekvenser for bestandene af disse arter, fortæller Ella Maria Bisschop-Larsen.

Læs hele rapporten her.