Rottweilere undgår aflivning

Politiet lukker sagen med en "klækkelig" bøde til hundenes ejere. Samtidig skal de betale erstatning til 89-årig kvinde.

Skambidt puddel

De to rottweilere, der i slutningen af november angreb en 89-årig kvinde og hendes lille hund i Hee ved Ringkøbing, slipper for at blive aflivet.

Det oplyser lokalpolitiet i Ringkøbing.

- Man kan ikke med 100 procents sikkerhed sige, hvilken hund der gjorde hvad. Samtidig er skaderne på kvinden og hunden heldigvis ikke så omfattende, som det umiddelbart kunne se ud til, fortæller politiassistent Viggo Nørgaard.

Det er udelukkende politiet, der afgør hundenes skæbne, men ifølge politiassistenten har det også været med i overvejelserne, at den 89-årige kvinde selv har sagt, at hun ikke ønskede hundene aflivet.

De to hunde har forskellige ejere, og de har begge accepteret at betale en bøde, ligesom de betaler en erstatning, der blandt andet skal dække dyrlægens behandling af kvindens hund.

Politiet ønsker ikke at oplyse størrelsen på bøden til de to hundeejere - ud over at den er "klækkelig". Viggo Nørgaard oplyser, at ejerne begge har givet udtryk for, at de er meget kede af det skete.

 

2:12
Se et indslag om sagen her