Rottweiler aflives efter bid

En rottweiler skal aflives, efter den i oktober bed en to et halvt år gammel pige. Faren mener, det kunne være undgået.

Privatfoto

Den rottweiler, som sidst i oktober bed en to et halvt år gammel pige i Herning, bliver nu aflivet.

Det oplyser faren til den lille pige, Mads Bøttiger Wallberg Sørensen. Han fortæller, at familien i dag blev ringet op af politiet med beskeden om, at rottweileren skal aflives. Han mener dog ikke, at der er en vinder i sagen. 

- Jeg har ondt af familien, der mister deres hund. Det kunne måske have været undgået, hvis politiet havde behandlet sagen om hunden korrekt, siger han.

Flere sager

Tilbage i 2013 modtog politiet den første anmeldelse, efter Mads Bøttiger Wallberg Sørensens mors hund var blevet bidt af rottweileren. Efterfølgende fik hunden et påbud om snor. 

I sommers blev rottweileren så set uden snor. Det blev meldt til politiet, men der skete ingenting.

I oktober bed rottweileren Mads Bøttiger Wallberg Sørensens to et halv år gamle datter. Han mener, at politiet burde have reageret tidligere.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at politiet har håndteret sagen på den her måde. Man kunne måske have undgået, at min datter blev bidt, og at en familie nu mister deres hund, hvis politiet havde reageret i tide, siger han.

Beslutningen om aflivning blev truffet, efter en hundesagkyndig havde været ude og vurdere hunden. Den blev indstillet til aflivning, hvilket ejeren blev præsenteret for. De valgte at gå med til aflivning, og det har derfor ikke været en sag for politiet.