Rotteramt skole lukket resten af ugen

Bording Skole kan se frem til en langvarig kamp mod udbudne gæster.

rottekamp.jpg

Kampen mod rotterne er taget til i Bording. I dag besluttede Bording Skoles ledelse, at skolen skal forblive lukket resten af denne uge - og muligvis også den næste uge.

Undervisningen starter dog igen på torsdag, så lige nu er man i gang med at finde egnede lokaler til de hjemsendte elever.

- Det er svært at sige, hvor mange rotter, der er på skolen lige nu, men der er blevet fanget 52 rotter inde på selve skolen i fælder, forklarer Christian Tokking, som er holdleder fra ISS Skadeservice i Aulum. Han mener, det er en af de større opgaver, Bording Skole står overfor.

En rotte kan i løbet af et år formere sig så effektivt, at 800 nye rotter ser dagens lys, så lige nu arbejder ISS i døgndrift for at rengøre lofter og hulrum og rotterne og deres efterladenskaber.

Forældre: Godt skolen tager problemet alvorligt

I dag og de næste dage må forældrene derfor finde alternative pasningsmuligheder af deres børn. Men der var ikke en vrissen mine at spore på gaden i Bording.

- Skolen har jo været plaget af rotter i flere måneder, så hvis det her er måden at få det endeligt udryddet på, så synes jeg, det er et godt initiativ, siger Heidi Wacherhausen, der er forælder til en elev på skolen.

- Umiddelbart har nødpasningen fungeret, så hvis det bliver ved med det, så er det ikke noget problem, forklarer hun.

Det samme mener en anden forælder.

- Jeg synes, det er et rigtigt godt initiativ - jeg synes det viser over for forældrene og området, at skolen virkelig tager problemet seriøst, siger Heidi Møller.