Rotter tvinger unge til at flytte fra institution

Beboerne er blevet flyttet til andre lokaler i Holstebro. Kommunen kan endnu ikke sige, hvornår de kan flytte tilbage igen.

Rotterne er både set i beboernes lejligheder og i fællesarealerne (arkivfoto).
Rotterne er både set i beboernes lejligheder og i fællesarealerne (arkivfoto).
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

En institution for unge med psykiske udfordringer på Welsch Vej i Holstebro har så store problemer med rotter, at beboerne nu er tvunget til midlertidigt at flytte til andre lokaler.

Holstebro Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at det ikke er muligt at løse problemet uden at rømme bygningerne.

- På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor længe der kan gå. Det kan være fra dage til uger. Der skal gå minimum 48 timer fra afsluttet skadedyrsbekæmpelse til indflytning for at sikre, at alle rotter er væk, siger centerleder Thomas Hamann i pressemeddelelsen.

Rotterne er både set i beboernes lejligheder og i fællesarealerne, og et skadedyrsfirma er nu gået i gang med at bekæmpe skadedyrene.

De 10 beboere er blevet flyttet til en afdeling i boligselskabet NordVest i Holstebro, hvor de kan få et afskærmet område, så de kan være for sig selv. 

Kommunen oplyser, at beboerne har mulighed for at få deres personlige ejendomme med. Personalet er blevet instrueret i, hvordan de sikrer sig, at det hele er rent. Alt tøj bliver vasket, og mad, der ikke har været opbevaret i lukket emballage, er blevet destrueret.

De pårørende er blevet orienteret om flytningen. 

0:55
Interview med centerleder Thomas Hamann fra Holstebro Kommune.
Institutionen på Welsch Vej i Holstebro. 
Institutionen på Welsch Vej i Holstebro. 
Foto: Holstebro Kommune