Rotter lukker Bording Skole

Små skadedyr har invaderet skolen så massivt, at ledelsen i samråd med embedslægen har valgt at lukke skolen i tre dage.

rottefaelde.jpg

Skoleeleverne på Bording Skole har siden sommerferien delt deres skoledag med små, firbenede skadedyr. De første rotter blev set i skolekøkkenet, og gang på gang har skoleledelsen troet, at den sidste rotte var gået i fælden og de var blevet problemet kvit, men nej.

I dag mødte ingen elever op til time på skolen - i stedet rykkede et massivt hold fra ISS ind med fælder og rottegift.

Beslutningen er taget i samråd med embedslægen, og skolen er indtil videre lukket til og med onsdag.

- Embedslægen skønner nu, at problemet er så omfattende, at det ikke længere er forsvarligt, at børn har undervisning og spiser deres mad på stedet, siger skoleleder Thomas Henten til MJA.dk.

Ingen umiddelbar smittefare

Forældrene blev informeret i løbet af weekenden. Skolekøkkenet har i den sidste tid været helt lukket, og eleverne er blevet undervist i hjemkundskab på skoler i Ikast. På skolens hjemmeside skriver skolelederen desuden:

- Jeg ved, at der har været rygter om, at sygdomme som akut opkast eller influenzalignende symptomer skulle være forårsaget af rotterne. Det mener embedslægen ikke er sandsynligt, men hun mener samtidig, at vi nu skal lukke skolen, så der kan sættes fuld kraft på for at løse problemet.

Herunder er der en videokommentar fra skoleleder Thomas Henten:

 

----- embed kode start -----

0:38
WebRotte

----- embed kode slut -----

rottefaelder.jpg

Fælder bliver sat op over alt på skolen i Bording.

skolerotter291012.jpg

rotteteam.jpg

Det var et stort hold, der i morges rykkede ud.

rottespor10.jpg

 Et fodaftryk i mel afslører den udbudne gæst.