Rosenbedet i Brande er reddet

Efter måneders usikkerhed står det klart, at Rosenbedet i Brande bliver reddet.

Rosenbedet

Der var stor glæde i dag på den socialøkonomiske virksomhed Rosenbedet i Brande. Efter måneders usikkerhed står det klart, at regeringen ikke hiver tæppet væk under den slags virksomheder. 
På Rosenbedet betyder det, at 30 førtidspensionister får lov at beholde deres job.

- Heldigvis var det ikke en aprilsnar, det her. Det er virkelig en dag, hvor man kan sige, at man er lettet, siger Preben Christensen, der er bestyrelsesformand for Rosenbedet.

Rosenbedet er en arbejdsplads på særlige vilkår, og det så ud til, at de vilkår ikke ville blive forlænget. Ligesom andre socialøkonomiske virksomheder har Rosenbedet som et forsøg haft lov til at ansætte førtidspensionister med løntilskud. 

Alle må tage ansvar

Forsøget var på vej til at løbe ud. Men nu har ministeren og arbejdsmarkedets parter fået lavet en aftale, så det kan køre videre.

- I sager af denne her karakter er det væsentligt, at alle de involverede parter tager ansvar. Og det er det, der heldigvis er lykkedes nu for arbejdsmarkedets parter, siger Jørn Neergaard Larsen, beskæftigelsesminister (V).

Aftalen sikrer, at virksomheden stadig kan få dispensation til at ansætte førtidspensionister. Uanset hvor mange almindeligt ansatte, der er på arbejdspladsen. 

Foreløbig fortsætter forsøget i tre år, men der er udsigt til en permanent ordning derefter.