Ronnie tog kokain i årevis: Der er mange stoffer i omløb

23-årig herningenser fik hjælp til at komme ud af sit misbrug. Nu vil han have noget ud af sit liv.

1:47
Ronnie Holmgaard begyndte at tage kokain til fester. Til sidst blev misbruget så omfattende, at han ikke kunne passe sit arbejde.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Der er mange unge, der bruger ulovlige rusmidler.

Det ved den 23-årige Ronnie Holmgaard fra Hammerum ved Herning alt om. Han har nemlig selv været en af dem.

- Der er mange stoffer i omløb. Jeg synes kun, at det bliver værre og værre, og dem, der misbruger stofferne, bliver yngre og yngre, siger han.

Selv var han i flere år på kokain, og misbruget blev til sidst så omfattende, at han ikke kunne passe sit arbejde.

- Jeg kom ret langt ud. På et tidspunkt prøvede jeg faktisk at tage mit eget liv. Det hele ramlede sammen om hovedet på mig, og så skulle jeg bare have noget hjælp. Det var på en måde et råb om hjælp og gjorde, at jeg fik øjnene op for, at det var gået for vidt, fortæller han.

Misbrugscenter Herning oplever i øjeblikket en stigning i antallet af personer, der søger hjælp til at komme ud af deres misbrug. Afdelingsleder Anne-Mette Jespersen mener, at det i dag er mere socialt accepteret blandt unge at tage stoffer.

Ronnie Holmgaard mener, at flere helt unge prøver stofferne, fordi de gerne vil være som de mere "seje" ældre. Selv begyndte han at tage kokain til fester, og til sidst kunne han ikke styre det.

Nu er han imidlertid ude af misbruget og får god hjælp på Misbrugscenter Herning.

- Nu er jeg ved at være så gammel, at jeg gerne vil have en familie. Jeg har været i stofferne i en del år. Nu er det bare nok. Nu vil jeg gerne have noget ud af mit liv, siger han,

 
 
2:25