Rollator-maraton et hit når ældre skal røre sig

I Thorning var byens ældre samlet til deres helt eget rollator-maraton.

Rollatormaraton
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Med solhat og pyntet rollator står Ove Pedersen og hans kone Gunhild klar til start. Oves femte maraton venter lige forude.

Men det bliver et anderledes maraton end de tidligere. Ove har nemlig fået Parkinson og må nu konstant støtte sig til en rollator.

- Før i tiden dengang Ove han..., nu har han Parkinson, altså der løb han jo maraton.

- Nu sidder han meget hjemme i en stol. Så er det dejligt man kan komme ud blandt andre mennesker og se, at vi også kan sådan noget, som det her, fortæller hans kone Gunhild Pedersen, der også tidligere har løbet flere maraton både herhjemme og i udlandet.

Dagens udfordring hedder 2,1 kilometer. Med minimum 20 deltagere giver det over 42,195 km, som er distancen for et maraton.

Løbet er arrangeret af Kirsten Lehrmann, som vil give de ældre en mulighed, de normalt ikke møder.

- Jeg gør det primært, fordi jeg har lyst til det, men jeg synes også, at der skulle være noget fokus på ældre og sundhed, siger lægesekretæren, som møder mange af de ældre i områdets lægehus.

Så går det ellers afsted over stok og sten. Afsted på den første kilometer hvor det gælder om at holde på den flotte stråhat i vinden.

- Det er rigtig dejligt. Alene det at få luft om hovedet. Og benene de bliver rørt. Så er man dejligt træt, siger Grethe Pedersen, inden Oves hat ryger af.

- Jeg ved ikke, om der er noget fartkontrol her, siger hun til ægtemanden, som nu har fået hatten på igen.

Undervejs på ruten er der som til ethvert andet maraton to depoter. Første gang hos Gunhild og Ove.

Her gemmer der sig ’En lille én’ til deltagerne samt lækre madder, ost, pølser og vindruer.

Med lidt godt i maven går turen videre. 

Ove og Gunhild Pedersen
Ove og Gunhild Pedersen
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Oves kræfter er så småt ved at slippe op, men næste depot er lige om hjørnet. Og ja, det er ikke verdens sundeste forplejning, der venter.

- Det er en ren kaloriebombe for os begge to, siger Gunhild Pedersen.

Forplejningen var bedre, end Ove var vant til, da han løb maraton tidligere. Men medaljerne i målområdet er de samme. Der venter nemlig medaljer til alle deltagere.

Dermed kan Ove Pedersen sætte kryds ved endnu et maraton - og i dag fik han også en lille præmie med hjem for næstbedst oppyntning af rollator.

Arrangøren ligner dog én, der har fået den største premie.

- Det der er størst for mig, det tror jeg, det er, at komme i mål med, at vi står sammen om noget, og at man hjælper hinanden, siger en glad og lettet Kirsten Lehrmann.

1:56