Rohdes afgang deler vandene

Jens Rohdes beslutning om at forlade partiet Venstre, bør få partiet til at kigge indad. Det siger formand for Venstre i Viborg Kommune, Anders Jensen.

    
I døgnet efter at Venstres Jens Rohde smækkede med døren til sit parti, lyder en lavmælt, men indtrængende opbakning fra Rohdes bagland til den mangeårige profils politiske holdninger.
    
Det skriver Politiken mandag.
    
Anders Jensen, formand for Venstre i Viborg Kommune, mener, at Rohdes exit må føre til, at partiet nu »ser indad«.
    
- Vi bliver nødt til at drøfte internt, hvorfor han ikke længere kan se sig selv i Venstre. Det er jeg ærgerlig over, siger han til Politiken.

Støtter kritik af udlændingepolitik

Kredsformand i Viborg, Vagn Aage Kjeldsen, støtter Jens Rohdes kritik af udlændingepolitikken:

- Han anker specielt over, at politiet skal tage værdigenstande fra flygtninge. Det havde han det skidt med. Det er vi for så vidt flere, der har, siger han til Politiken.

Han anker specielt over, at politiet skal tage værdigenstande fra flygtninge. Det havde han det skidt med. Det er vi for så vidt flere, der har. Kredsformand, Venstre i Viborg, Vagn Aage Kjeldsen.
 

Rohdes beslutning bliver ellers internt i V mest mødt med hovedrysten. Forståelse skal Rohde ikke regne med i partiets ledelse. Gruppeformand Søren Gade kalder det »en lykkelig skilsmisse«, mens politisk ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, konstaterer, at »livet går videre«

Andre Venstre-stemmer - dog langt væk fra magten - hæver sig til fordel for Jens Rohde.

Tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech siger til Politiken, at Jens Rohde, burde være blevet og have fortsat med at tale imod regeringens »ulækre« udlændingepolitik og- retorik. 

/ritzau/

Jens Rohde taler ud om sit brud med Venstre:

03:16

Jens Rohde taler ud om sit brud med Venstre. 

Luk video

 

Interview med nyvalgt gruppeformand for Venstres byrådsgruppe i Viborg, Ib Bjerregaard:

02:54

Jens Rohdes partikolleger i Viborg har pludselig fået travlt, efter han forlod partiet.

Luk video