Rohde langer ud efter Støjberg

Jens Rohde er igen efter sine partifæller og opfordrer til at Venstre skifter kurs over for flygtninge.

290113_1Jens_Rohde.jpg

- Venstre går tilbage og taber valg efter valg, fordi tonen i udlændingedebatten er alt for hård.

Sådan lyder det fra Venstres medlem af Europa-parlamentet, Jens Rohde. Især langer han ud efter sin partifælle, integrationsminister Inger Støjberg.

Jens Rohde minder Inger Støjberg om den empati hun i 2007 viste, da hun havde besøgt Dafur og oplevede flygtningekatastrofen dengang. Men han spørger også, om hun mon har glemt medfølelsen i den nuværende situation, hvor presset på EUs grænser er større end nogensinde. Jens Rohde siger til Radio24syv:

- Jeg var meget glad, da Inger Støjberg dengang lavede kampagnen, "Husker Du Dafur, " men jeg savner en plan for, hvad hun vil gøre i dag. Vi skal huske på, at der ikke er nogen mennesker, der sætter deres liv på spil ved at gå ned i en lille båd, uden at de har en frygt for fremtiden, siger Venstre-politikeren til radioen.

Jens Rohde mener, at Venstres hårde kurs er langt fra den linje, som tidligere formand Uffe Ellemann-Jensen engang stod for, hvor der også var plads til humanisme.

- Vi har tabt de seneste valg til DF, og det sker, når vi spiller på Dansk Folkepartis banehalvdel og giver dem ret i hele præmissen for diskussionen, så vælger folk den rene vare, siger Jens Rohde.

Europa-parlamentarikeren opfordrer Inger Støjberg og sit parti til, at også Danmark må gå ind i den fælleseuropæiske diskussion om, hvordan man fordeler de mange asylansøgere, der kommer. Og man er nødt til at acceptere, at der skal mange penge - en regulær Marshall-plan for Mellemøsten til - hvis man skal få flygtninge til at forblive i de nærområder, de kommer fra.

- Jeg er på ingen måde interesseret i, at vi åbner for økonomiske flygtninge, men de, som er personlig forfulgte og som flygter fra en krig, vi selv deltager i mod Islamisk Stat, kan vi ikke bare afvise. Vi må altså gøre alt, hvad vi kan for at stoppe den flygtningestrøm, tilføjer Jens Rohde til Radio24syv.

Integrationsminister Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere Rohdes kritik.