Rohde kritiserer eget parti

Med en dybt sarkastisk kommentar på Facebook kritiserer Europaparlamentsmedlem Jens Rohde sit eget partis politik.

Rohde2.jpg

Jens Rohde er langt fra begejstret over den flygtningedebat, der under og efter valget er blusset op i Danmark.

I et flittigt delt opslag på Facebook skriver Viborgs 1. viceborgmester:

- Her er et par syriske mænd igang med at planlægge, hvor de kan få den bedste kontanthjælp i Europa.....

Kommentaren er flankeret af et billede, hvor to mænd bærer to børn ud af en brændende ruin. Se den her.

Debatten er kørt af sporet

Dermed retter Jens Rohde også en direkte kritik mod Venstres forslag om at sænke kontanthjælpen for indvandrere til SU-niveau.

I dag får flygtninge med opholdstilladelse kontanthjælp på størrelse med alle andre danskere, men det skal i følge Venstre-forslaget være slut i fremtiden.

Emnet var desuden brandvarmt under den netop overståede valgkamp, hvor Venstre påstod, at en sænkning af kontanthjælpen vil generere et dramatisk fald i antallet af asylansøgere, og at asylansøgere valfarter til Danmark grundet de gode kontanthjælpsvilkår - men det er Jens Rohde altså langt fra enig i.

- Det er en sarkastisk sylespids til den debat, som efter min mening er kørt af sporet i Danmark. Det er ikke et forsøg på at være sjov. Tværtimod, skriver Jens Rohde.

Viral efter tre timer

Billedet og teksten bliver i skrivende stund delt massivt på de sociale medier. Det har allerede kastet flere kommentarer af sig, eksempelvis Tina Graugaards:

- Jeg syntes ærlig talt, at det var en ualmindelig tarvelig opdatering. Hold da op et menneskesyn! Den havde jeg sgu ikke set komme fra din side... Var det EU du sad i? Skam dig. Der røg mit like og den sidste rest af respekt for dig. En politiker med så lidt respekt for andre. Det der er ikke humor - det er ondskab, skriver hun.

Men i følge politikeren selv er det en misforstået opfattelse af kommentaren, som skal læses som et indspark til flygtningedebatten.

- Den skal få folk til at reflektere over den situation, flygtninge står i versus måden, vi diskuterer det på og valgets resultat, uddyber Jens Rohde sit Facebook-opslag.

Følg selv debatten her - eller se Jens Rohdes deltagelse i TV MIDTVEST's Politikerliv her.