Rohde: Jeg går efter bredt samarbejde

Jens Rohde vil gerne være borgmester i Viborg - hvis han får bred opbakning.

1108142Jens_Rohde.jpg

Venstres byrådsmedlem og medlem af Europa Parlamentet, Jens Rohde, er klar til at gå efter den ledige borgmesterpost i Viborg Kommune.

Det bekræfter han over for TV MIDTVEST. Men han understreger samtidig, at han kun vil være kommunens nye førstemand, hvis han får bred opbakning.

Rohde siger, at han vil lægge stor vægt på at få en bred konstituering, og at han ikke vil kunne holde til at begynde som borgmester som følge af et smalt forlig.

- Det er mig magtpålæggende, at den kommende borgmester får en god og bred opbakning, siger Jens Rohde.

Han understreger samtidig, at det er vigtigt at få Socialdemokraterne med i en aftale.

Jens Rohde er endnu ikke officielt valgt til partiets borgmesterkandidat, men søndag aften fik han fuld opbakning fra både Venstres byrådsgruppe og forretningsudvalg.

Rohde har fået mulighed for at gå efter posten, efter at partiets hidtidige borgmesterkandidat Nina Hygum har valgt at trække sig.

Socialdemokraten Per Møller Nielsen har tidligere meddelt, at han også gerne vil være kommunens nye førstemand.

Viborgs nuværende borgmester Søren Pape Poulsen stopper på posten den 3. september for at blive leder af Det Konservative Folkeparti.

TV MIDTVEST har et live-interview med Jens Rohde i nyhederne klokken 19.30.

Jens Rohde fortæller her om sine overvejelser om at gå efter borgmesterposten:

2:08

 

6:07
Venstre-politikeren Jens Rohde sagde i dag ja til at gå efter borgmesterposten i Viborg. Han er parat til at tage over fra den konservative Søren Pape. Men ikke for enhver pris: