Røvere beordrede personalet: Get down, face down

Direktøren for Faster Andelskasse roser sit personale for at tackle situationen flot. I dag får de ansatte hjælp af en psykolog.

1:17
Direktør Jan Kirkensgaard fortæller her, hvordan personalet bearbejder den ubehagelige oplevelse.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Faster Andelskasse i Astrup ved Skjern holder fredag lukket, så personalet kan få bearbejdet det røveri, der ramte andelskassen torsdag eftermiddag.

- Vi var 10 mand, der havde en meget ubehagelig oplevelse, og jeg vurderer, at det er vigtigt, at vi får det bearbejdet i fællesskab. Derfor kommer der i dag en psykolog, som taler med os som gruppe, og så kan den enkelte medarbejder vurdere, om vedkommende har brug for at tale med psykologen under fire øjne, siger direktør Jan Kirkensgaard til tvmidtvest.dk.

Røveriet fandt sted torsdag efter lukketid, da to maskerede mænd kom ind i andelskassen ved at bryde vinduet til personaletoilettet op med et koben.

Mændene talte engelsk og beordrede personalet til at lægge sig ned med ordene "get down, face down".

Formanden kom forbi med pizza

- Det var en meget voldsom oplevlelse, og vi var med det samme klar over, at det her var alvor. Ingen af os er kommet noget til fysisk, fordi vi sørgede for ikke at udfordre dem, siger direktøren, der samtidig har store roser til sit personale.

- De har tacklet det helt fantastisk. De var rolige under røveriet og handlede korrekt ved at gøre, som røverne sagde. Efter røveriet kom vores formand forbi med pizza, så vi med det samme kunne tale oplevelsen igennem. Mennesker reagerer forskelligt i den slags situationer, og det bliver også hverdag igen. Derfor er det vigtigt, at vi får tid til at bearbejde oplevelsen, siger Jan Kirkensgaard.

Efter røveriet forsvandt røverne i en sort bil, formentlig en VW Passat eller en Audi, muligvis sedan-model med LED-forlygter.

Jan Kirkensgaard tror i øvrigt, at røverne helt bevidst har ventet med at slå til til efter lukketid - og at de holdt personalet under observation indtil andelskassen lukkede.

Midt- og Vestjyllands Politi vil meget gerne høre fra eventuelle vidner på telefon 114.

Andelskassen ønsker ikke at oplyse, hvor meget røverne slap afsted med.

2:23
Antallet af bankrøverier falder generelt. Siden 2010 er antallet faldet fra 10 til 0 sidste år.